Avatarer lærer Wilhelmsen-ansatte salg

Avatar i salgsprgrammet
Avatar i salgsprogrammet

Wilhelmsen har utviklet et salgs- og kundeserviceprogram som over 300 ansatte over hele verden skal gjennom. Det er bygd opp av moduler, og kursdeltakerne deler kunnskap med hverandre i sosiale medier.

– Vi gjør det for å skape selgere som kan ta oss med inn i framtiden. Ja, læring er fint i en organisasjon, men kompetanseutvikling skal inneholde flere strategiske elementer. Den må deles og implementeres, sier Glenn Ruud, Global Learning & Development director i Wilhelmsen.

Kan chatte med hverandre

Salgs- og kundeserviceprogrammet er bygd opp med ulike moduler de ansatte skal gjennom. I noen av modulene eksperimenteres det med virtual reality- mekanismer,  samt simuleringer av ulike forretningsrelevante situasjoner.

– Deltakerne på kurset har mulighet til å chatte med hverandre via PC eller en app på mobilen. Det er egne grupper på sosiale medier dedikert til kursmodulene som også støttes via mobile løsninger, sier Ruud.

Modulene er bygd opp med 6 komponenter (se bilde):

1. Forberedelsesmateriell distribuert gjennom et systematisk læringsløp (videos, e-
learnings, polls, quizes, oppgaver og artikler)

2-4. Treningsmodul på 5 timer som består av 3 komponenter (a) forelesning, b) deling av hvordan man jobber med dette idag – styrker og svakheter og c) rollespill

5. Implementeringsperiode på rundt 4 uker hvor den enkelte fyller ut en
implementeringsplan og implementerer i kundeinteraksjon

6. Rapportering tilbake på hva fungerte og hva fungerte ikke, og hva vil de prøve
annerledes neste gang.

Mer om Wilhelmsen:

Slik jobber Wilhelmsen med læring i et globalt perspektiv.

Læringsmodellen 70:20:10 er navet i læringsfilosofien til rederiet.

Wilhelmsen-gruppen satser på VR-teknologi for å lære de ansatte presentasjonsteknikk.

Nettkurs
Et utvalg av nettkurs som tilbys de ansatte
Hilsen fra ledelsen
De ansatte møtes med en hilsen fra ledelsen