NU

Slik legger du til rette for effektiv læring hjemme i din egen hage

Hvis du skal bruke deler av sommeren på å lære nye ting, kan det være smart å legge til rette for et så godt «læringsmiljø» som mulig. Det er selvfølgelig viktig å sørge for skikkelig avslapping mellom intensive læringsøkter, men samtidig kan studier i hagen gi deg en fantastisk fleksibilitet.

Et miljø som er tilpasset dine ønsker og behov

Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder hva som utgjør de optimale omgivelsene for læring. En god hagesofa med myke hageputer kan være et godt valg for noen, en hengekøye eller solstol kan passe bedre for andre. Hvis du lytter til forelesninger, har du mye frihet når det gjelder sittestilling og aktiviteter. Hvis du skriver en oppgave, stiller det åpenbart andre krav til ergonomi og støtte.

Samtidig er det viktig å huske på at fleksibilitet og bevegelse er avgjørende faktorer når det gjelder å skape en virkelig ergonomisk arbeidsstilling. Hvis du bytter på å sitte komfortabelt på hageputer, ta en tur med en forelesning på øret og ligge i hengekøyen med laptop på fanget, da har du lagt til rette for mange varierte sittestillinger gjennom dagen.

Konsentrasjon – individuelle faktorer har svært mye å si

Hvis du forbinder læring og konsentrasjon med omgivelser som er helt stille, kan læring i hagen fremstå utfordrende. Det vil per definisjon være relativt mange lyder i en hage, lyder som kan være forstyrrende for enkelte. Samtidig vil et lydbilde med fuglesang og gressklipping i det fjerne være avslappende for andre, og det er helt naturlig. Hvis du føler at lydnivået kan bli utfordrende, er selvfølgelig lyddempende hodetelefoner et alternativ.

Å være i hagen vil aldri bli en like skjermet opplevelse som å sitte i en lesesal eller på et kontor med døren låst. Samtidig kan naturopplevelser, luft og lys også skape en god ramme for gode læringsopplevelser – effektiv læring kombinert med fin utetid.