Utlysning av utviklingsmidler til høyere yrkesfaglig utdanning 2019

En ung person med hjelm, vernebriller og arbeidsklær jobber fokusert med noe
Foto: InstituteForApprenticeships (CC-lisens på Flickr)

Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) lyser med dette ut inntil 42 millioner kroner til kvalitetsutvikling i høyere yrkesfaglig utdanning. Målet med midlene er økt kvalitet i utdanningene ved fagskolene og godt samsvar mellom utdanningstilbudene og den kompetansen arbeidslivet etterspør.

- Dette er den tredje utlysningen som fokuserer på kvalitetsutvikling og digitalisering i høyere yrkesfaglig utdanning, påpeker seksjonsleder Jon Lanestedt i Diku, og viser til at den springer ut av det systematiske kvalitetsarbeidet som Stortinget har vedtatt gjennom Meld. St. 9 (2016-2017) Fagfolk for fremtiden. Her heter det bl.a.:

Ny digital teknologi med mulighet for nettbasert undervisning kan gjøre det enklere å utvide tilbudet og gjøre det tilgjengelig for flere. Fleksible utdanningsformer kan være med på å styrke samarbeidet mellom utdanningsinstitusjonene og arbeidslivet gjennom videoforelesninger, simulatorer, osv. På samme måte kan de også gjøre det mulig for personer i arbeidslivet å få ny kunnskap gjennom lett tilgjengelig utdanning.

Utviklingsmidlene vil i 2019 tildeles prosjekter og tiltak som bidrar til følgende:

• utvikling av nye utdanninger i samarbeid med lokalt og regionalt arbeidsliv
  • utvikling av digitale læremidler
  • bruk av digital teknologi for læring
  • engangsinvestering i utstyr og infrastruktur

Private og offentlige fagskoler kan søke om midler.

Søknadsfristen er 15. mars 2019 kl. 15.00

Hele utlysningen

Retningslinjer for tilskudd til kvalitetsutvikling i høyere yrkesfaglig utdanning for 2019

Foto: Institute For Apprenticeship (CC-lisens på Flickr).

Tema: