22 prosjekter får støtte for 2018

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Norgesuniversitetet fikk inn i alt 63 søknader om støtte til prosjekter i fleksibel høyere utdanning. Av disse er 22 innvilget støtte.

Prosjektmidlene ble lyst ut innen avgrensede tematiske områder. Av de 63 søknadene var 8 innen digital vurdering, 19 innen digitale læringsformer for arbeidslivet og 36 innen aktiv læring.

- For det første er det gledelig med den store interessen for å utforske hvordan digitalisering av læringsprosesser og vurderingsformer kan bidra til studentenes læring, og styrke relevans og kobling til arbeidslivet. For det andre var vi spent på hvordan Meld. St. 16 (2016-2017) Kultur for kvalitet i høyere utdanning, som etterlyser innsats på nettopp de områdene som omfattes av Norgesuniversitetets utlysninger, skulle gjenspeile seg i søknadsbunken. Og vi har ikke mottatt så mange søknader noen gang siden vi begynte med utlysninger innen tematiske områder i 2015, sier direktør ved Norgesuniversitetet Jon Lanestedt.

Disse prosjektene har fått støtte:

Prosjekt Institusjon
Feltbasert studentforskning i det digitale klasserommet Høgskolen i Innlandet
Digital plattform for organisasjonsutvikling i PP-tjenesten: arbeidsplassbasert etter- og videreutdanning Høgskolen i Oslo og Akershus
Formativ vurdering av ER-diagrammer med LearnER Høgskolen i Sørøst-Norge
Optiker på et brett Høgskolen i Sørøst-Norge
Det usagte i kommunikasjon Høgskolen på Vestlandet
Digital læring i arbeidslivet Høgskolen på Vestlandet
Min drømmeeksamen Høyskolen Kristiania
Å bygge hjerner Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Digitale verktøy for økt arbeidslivsrelevans i matteteknologisk utdanning (DigiMat) Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet
Elektronisk studentvurdering (ESV) i praksisstudier bachelor sykepleie Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet